МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
19 Февруари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[21 Октомври 2017]

Тържествена сесия на Общинския съвет по случай Деня на Кърджали -21 октомври


[Още снимки]

С химна на България и на Обединена Европа започна днешната тържествена сесия на Общински съвет Кърджали, посветена на 21 октомври – Ден на Кърджали и 105 години от освобождението на града. Първи към присъстващите в залата към всички кърджалийци, чрез прякото предаване на тържествената сесия по кабелната мрежа на радио Кърджали, се обърна председателят на Общински съвет Раиф Мустафа.
В словото си той припомни важността на историческата дата 21 октомври и изрази увереност, че всички искрено желаят Кърджали да има икономически просперитет и социален напредък, да бъде спокоен и мирен град, което можем да бъде постигнато с общите усилия на всички.
На тържествената сесия присъстваха и много официални гости. Сред тях бяха зам.- председателят на Народното събрание Цвета Караянчава, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и останалите народни представители от района Адлен Шефкет, Ерол Мехмед и Александър Симов, областният управител Никола Чанев, делегации от градовете Мароня и Ясмос, Гърция, Чорлу, Турция, Междидие, Румъния и Наталия Лисенкова- зам.-председател на Донското казачество от град Тула, Русия, омбудсманът Расим Муса, кметове на общини и председатели на общински съвети, бивши кметове на Кърджали, кметове на населени места, шефове на държавни институции, представители на бизнеса, културни и просветни деятели, граждани.
Всички те поздравиха жителите на общината по случай 21 октомври и пожелаха здраве,благоденствие, напредък и просперитет.
Бяха получени и много поздравителни адреси, сред тях от президента Румен Радев, от министър-председателя Бойко Борисов, НСОРБ и много общини в страната.
Кметът инж. Хасан Азис честити празника на своите съграждани и връчи почетен знак на община Кърджали – златен на родения в Кърджали д-р Станимир Сираков от УМБАЛ „Св. Иван Рилски” в столицата за изключителния му принос и иновации в областта на съвременната интервенционална неврорентгенология. Председателят Раиф Мустафа поздрави дългогодишния общински съветник и областен лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров по случай неговия 60–годишен юбилей.


Акценти от Отчета на кмета инж. Хасан Азис

В отчета кметът подчерта, че приоритет на общинското ръководство продължават да бъдат инвестициите в образованието. В тази връзка той припомни, че е подписан договор за изпълнение на проект “Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали” на обща стойност 13 863 049 лв. Финансирането е по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. „Привличането на частни инвестиции, означава заетост за местните хора”, каза г-н Азис и посочи, че преди месец е направена първа копка на нов високотехнологичен завод за токозахранващи системи. Инвестицията е на стойност 32 милиона лева, като първоначално в него ще работят 120 квалифицирани специалисти, а когато бъде завършена втората част през 2019 г., броят на работните места ще достигне 600. ”Така градът ни направи своята следваща крачка към световните пазари. Стъпването в Кърджали на една такава голяма фирма с ориентирано производство към 56 страни в света говори красноречиво за много добрата оценка, която се дава за политиката на местната власт”, допълни инж. Азис. В годишния отчет бе акцентирано, че за изпълнение на различни видове СМР на 23 обекта по водоснабдяване и канализация в населени места в община Кърджали през периода август 2016г.- септември 2017г.са инвестирани 8 125 000лв. Извършени са корекции на дерета и изграждане на дъждовни колектори за 1 594 000лв. в кв. Байкал, в селата Мост,Чифлик, Айрово, Звезделина, Мургово, Жинзифово, Широко поле, Резбарци. Градоначалникът съобщи, че през 2017 г е започнато санирането на 29 многофамилни жилищни сгради. Очакванията са, че фирмите ще се справят в сроковете, заложени в договорите и строителните дейности ще приключат до зимата. Три сгради вече са напълно санирани.Курбан за здраве направиха живеещите в първия саниран блок - бл.17 в кв.“Възрожденци“. Инж. Азис заяви, че общинското ръководство продължава да провежда адекватна социална политика, насочена към задоволяване потребностите на хората в неравностойно положение. Подчерта също, че 2017 г. може да се окачестви като годината на спорта за община Кърджали. Приключват ремонтните дейности на два големи спортни обекта – закрит плувен басейн „Арпезос“ и стадион „Дружба“, който отговаря на националните и европейски стандарти за провеждането на футболни състезания.

Новината е посетена: 2049 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи