Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж.Хасан Азис участва днес в „Денят започва“ по БНТ

 24 Октомври 2017


Въвеждането на електронни услуги не е решението в момента за административните проблеми на хората от малките населени места. Решението на въпроса е в няколко стъпки и първо трябва да се въведат електронните услуги между самите администрации на местно, регионално и национално ниво, каза в "Денят започва" инж. Хасан Азис - кмет на Кърджали и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).
Администрациите първо трябва да изградят тази информационна инфраструктура. На второ място - след като администрациите вече могат да обменят такава информация, можем да преминем на втория етап, когато вече и гражданите могат да се възползват от това нещо, обясни той. По думите му направеното в това направление не е малко.
Към днешна дата 42 административни структури, включително и държавни, и регионални, и местни администрации, могат да си обменят документи по електронен път, тоест документооборотът е напълно електронизиран. От тях 29 общини са напълно технологично изградени за електронен обмен, уточни инж. Азис.
Според него важното в момента е да се формулират точно целите и следващите стъпки в процеса на въвеждането на електронните услуги.
Първата ни цел е до края на 2018 година всички административни структури да обменят електронно документите си. Втората ни цел - в рамките на 5-6 години гражданите да имат възможност да получават електронни услуги изцяло, очерта кметските амбиции инж. Хасан Азис. Прочитания: 2935 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign