МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
19 Февруари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[25 Октомври 2017]

В село Енчец се проведе второто издание на Празника на мекицата


[Още снимки]

Днес в село Енчец се проведе второто издание на Празника на мекицата, организирано от Детска градина „Снежанка”. Той вече си има и мото, а то е „Мъдростта ни обедини”, обяви при откриването на празника директорът на детското заведение Поля Станкова. В тази връзка тя предложи на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, който бе специален гост на празника, село Енчец и детската градина да бъдат обявени за столица на мъдростта, тъй както Кърджали е обявен за столица на толерантността в България.
Освен кърджалийският градоначалник и неговата заместничка Веселина Тихомирова, гости на Празника на мекицата бяха заместник-областният управител Севда Камбурова, председателят на постоянната комисия по образование в Общинския съвет Георги Кючуков, председателят на Ротари клуб Кърджали Бахар Палова, кметове на 11 села от район Енчец и разбира се кметът на средищното населено място Юксел Бекир, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” в общината Шерин Сюлейман, експертът Венета Бошняшка. В празника участваха и почти всички директори на детски заведения от Кърджали и района.
В двора на детската градина бяха разположени маси-щандове с изложени мекици и други тестени вкусотии, направени от сръчните ръце на домакини от 11 села в района на Енчец. Мекици се пържеха и на живо от домакините в градината, а в това занимание се включи и кметът инж. Хасан Азис, който показа завидни умения при подготовката и пърженето на мекиците.
Преди децата от Детска градина „Снежанка” да представят специално подготвената за Празника на мекицата програма, участниците в него бяха поздравени от заместник-областния управител Севда Камбурова и кметът инж. Хасан Азис. В своето приветствие кърджалийският градоначалник адмирира мотото на Празника на мекицата „Мъдростта ни обедини”. „Мъдростта трябва да ни съпътства, независимо кой какъв е, къде е, на каква служба е. Защото мъдростта е онова, което ни прави по-толерантни и единни и нека с тази мъдрост да „захраним” и нашите деца”, каза инж. Хасан Азис.
Последваха чудесните танцови композиции на децата от Детска градина „Снежанка” и техни каки и батковци от Народно читалище „Изгрев” под ритмите на популярни български изпълнители като Лили Иванова, Георги Христов, Росица Кирилова, Миро. Темата на всички танци беше свързана с любовта, а самите изпълнения очароваха публиката, която бурно аплодира малчуганите. Като награда децата получиха награда от кмета инж. Хасан Азис – детски строители и книжки. След което директорът на детското заведение Поля Станкова обяви конкурс за най-вкусна мекица. Сформира се 7-членно жури, за да оцени вкусотиите, в което участваха кметът инж. Хасан Азис, директори на градини, родители на деца от ДГ „Снежанка”. Всички участници бяха победители и получиха специално подготвените за конкурса награди.
По време на Празника на мекицата в ДГ „Снежанка” импровизирано се роди и идеята той да прерасне в селищен празник „Фестивал на мекицата”.

Новината е посетена: 2036 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи