МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
19 Февруари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[27 Октомври 2017]

За 11-та поредна година Кърджали чества Деня Ашуре


[Още снимки]

Два казана с ашуре за 2500 души бяха раздадени днес на Пазара на производителите в Кърджали по повод Деня Ашуре, който се организира за 11 поредна година от община Кърджали. Празникът, който по мюсюлманския календар се отбелязва по време на месец Мухаррем в десетия му ден, събра на едно място и мюсюлмани, и християни, които опитаха от вкусния десерт.
Гости на празника бяха народният представител Адлен Шефкет, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и неговите заместници Веселина Тихомирова и Тунджай Шюкрю, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, енорийският свещеник отец Петър Гарена, районния мюфтия Бейхан Мехмед, бившия главен мюфтия Фикри Сали, общински съветници, граждани на Кърджали.
Кметът инж. Азис, районният мюфтия Бейхан Мехмед и отец Петър се включиха в раздаването на ашурето. Но преди това те поздравиха кърджалийци по повод Деня Ашуре.
В приветствието си духовните лица благословиха традиционното честване на Деня Ашере в Кърджали, изтъквайки общия корен на празника, който е кодиран някъде далеч в библейската история на Ной и Ноевия ковчег, когато обитателите му са се нахранили с оскъдното количество зрънца и остатъци от храна.
Приветствие към гражданите на Кърджали с призив за единение и толерантност отправи и кметът инж. Хасан Азис. В него той отбеляза, че Деня Ашуре се чества единствено в Кърджали на Пазара на производителите, а не в дворовете на християнските и мюсюлмански храмове. „Близо 50 хиляди души са вкусили през тези 11 години от ашурето на Кърджали. Това означава, че 50 хиляди души са взели част от посланието на празника, който е общ, за единство и разбирателство”, подчерта в словото си кметът инж. Хасан Азис. По думите му Кърджали винаги е давал положителен знак за единството на нацията без да се делят хората на етнически или религиозен произход. „Ако кораба на Ной, откъдето тръгва празника Ашуре, е символ на спасението, то нашето спасение, на всички нас, е в кораба, наречен Кърджали”, каза още в словото си кметът инж. Хасан Азис.Новината е посетена: 2092 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи