МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
19 Февруари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[01 Ноември 2017]

Кърджали отдава почит на народните будители


[Още снимки]

Днес в читалище «Обединение 1913» в Кърджали бе открита изложбата „Пазители и традиции“ на Фондация «Работилница за граждански инициативи». Кърджали е двадесетото място, където гостува изложбата. До момента пътуващата експозиция е видяна от над 85 000 души в много градове на страната. „Тя ни връща към нашите корени и традиции, потапя в цвят и настроение и припомня какво е съхранило историята и бита на българина, дава отговор на въпросите: кои са съвременните пазители на традициите, защо е важно да пазим културното наследство и прави ли ни това по-модерни граждани», каза на откриването Камелия Чолакова, секретар на първото читалище в Източните Родопи. Снимките са направени от фотографа Радич Банев по време на фестивала „Живо наследство 2014”. В Кърджали изложбата ще остане до края на месец ноември. По случай 1 ноември в РБ”Н. Й. Вапцаров” бе открита изложба с ценни издания от 19 и началото на 20 век, посветени на известни български книжовници, възрожденци и просветители. Интерес за посетители представляват „Записките по българските въстания“ на Захари Стоянов от 1890 г., Сборник „Народни песни на братя Миладинови“ от 1891 г., „Български периодически печат“ – първи том на Йордан Иванов. Много ценно е фототипното издание на зографската чернова на Паисиевата „История Славяноболгарская”. Изложбата съдържа фототипно издание на Рибния буквар от 1939 г. и сборникът „Доктор Петър Берон“ по случай 100-годишнината от издаването на буквара.
В навечерието на Деня на народните будители първокласниците на ОУ “Св.св.Кирил и Методий“ положиха клетва. Децата се заклеха пред училищното знаме да бъдат добри приятели и старателни и дисциплинирани в учението, да прославят името на училището и на Родината си. С факелно шествие ученици и учители от СУ”П. Р. Славейков” в Кърджали почетоха радетелите на българската духовност. След тържеството пред паметника на Васил Левски участниците преминаха със запалени факли, символ на знанието и свободата, по най-оживените места на областния град. Кърджалийци спазиха традицията отпреди век като носеха портрети на просветители, възрожденци, революционери, писатели.

Новината е посетена: 2049 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи