МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
19 Февруари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[06 Ноември 2017]

Нов Колективен трудов договор в сферата на образованието подписаха кмет и синдикати


[Още снимки]

Нов Колективен трудов договор за двугодишен период подписаха днес община Кърджали, синдикатите и работодателите в сферата на образованието. Под документа подписи сложиха инж. Хасан Азис, кмет на общината и Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България /СРСНПБ/, представлявано от Недялка Кюпрюджиева, Сдружение на директорите в средното образование в Република България /СДСОРБ/, представлявано от Лиляна Янкова от една страна и Синдиката на българските учители към КНСБ, представляван от Нели Арнаудова и Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”, представляван от Румяна Профирова.
Полагането на подписите стана в присъствието на зам.-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова и директора на дирекция „Хуманитарни дейности” Ширин Сюлейман, които декларираха, че до подписването на новия КТД се стига след поредица от срещи и засилен диалог между страните.
Колективният трудов договор пряко засяга звената, основно финансирани от община Кърджали – детските градини, извънучилищните звена и общинските училища и има за цел да отрази специфичните проблеми на общинското образование, стъпвайки на националния КТД и нормативната уредба в системата на средното образование. Основните акценти в документа са свързани с запазването на по-високи отпуски на работещите в сферата на образованието, педагогически и непедагогически персонал, социалните плащания, както и изплащането на здравните книжки.
Подписването на поредния Колективен трудов договор за образованието е доказателство за поддържаното и развивано добро социално партньорство през годините в нашата община, казаха социалните партньори след полагането на подписите под документа . По думите им постигнатото съгласие по договорирането им дава увереност, че по пътя на социалното партниране ще могат да обсъждат и договарят решения с общинското ръководство, които ще имат положително въздействие върху образователния процес в Община Кърджали.
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис подписа и анекс към Колективният трудов договор от 10.10.2016 г. за сферата на училищното и детско здравеопазване. За синдикатите документът бе подписан от Мария Чилова - председател на синдикалната организация на звено „Училищно и детско здравеопазване”.Новината е посетена: 1970 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи