МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
19 Февруари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[09 Ноември 2017]

60 годишен юбилей отбелязва днес СУ


[Още снимки]

С празничен концерт в Дома на културата бе поставен финалът на „Йовковите дни” и отбелязан 60- годишният юбилей на СУ „Йордан Йовков” Кърджали. Директорът на учебното заведение Недялка Кюпреджиева поздрави всички учители, ученици и техните родители с празника на училището и изрази благодарността си за всеотдайността им. „През години училището защити достойно своя девиз и аз съм горда с вашите постижения”, каза Кюпреджиева. Йовковци винаги са били новатори в работата си и това се потвърждава от историята на учебното заведение, подчерта Кюпреджиева и припомни, че училището е първото, в което възпитаниците работят на компютри, още с появата на българския „Правец”. СУ „Йордан Йовков” е училището, където за първи път се въвежда и обучение по сендовската система. За първи път за област Кърджали в школото е въведено и обучение по предприемачество и така вече 60 години едно училище сее семената на знанието в Кърджали.
Юбилярите бяха поздравени и от зам.-областния управител Севда Камбурова, а от името на кмета на община Кърджали поздрав към тях поднесе Нели Попова –старши експерт в отдел „Образование” на общинска администрация Кърджали.
„Много е трудно да застанеш пред такава аудитория, пред която бяха казани много силни думи от вашия директор за вашите успехи, за вашите знания и умения, за вашата всеотдайност, колеги. От името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис ви пожелавам бялата лястовица да бъде ваш спътник. Нека тя ви донесе още повече надежди, защото 60 години не са много, но не са и малко. Вие можете, вие знаете, вие ще бъдете! Честит празник!”, каза в приветственото си слово Нели Попова.
Заключително тържество, освен подготвената празнична програма, включваше и награждаване на участниците в Националния конкурс „Магията на красотата“, който присъства в календара от дейности на МОН за 2017/2018 учебна гадина.
И тази година програмата на „Йовкови дни“ бе изключително богата и вдъхновена от неповторимия писател и човек – патрона на училището Йордан Йовков. В навечерието на празника коридорите на школото приютиха изложби от рисунки, предмети на приложно изкуство и фотографии от Националния конкурс „Магията на красотата“,а в междучасията бяха презентирани видеоклипове на тема „Моята среща с Йовков“. Учениците проведоха и час на класа на тема „Ние познаваме живота и творчеството на Йордан Йовков“, както и конкурс рецитал „ Моята България“ и „Героите на Йовков оживяват“ – парад на Йовкови герои. Особено емоционални бяха дните 30 и 31 октомври, когато ученици от начален етап и техните родители участваха в „Семейно междучасие“ – спортни игри с родители и ученици.


Новината е посетена: 1822 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи