МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
19 Февруари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[24 Януари 2018]

ОИЦ Кърджали става все по-популярен сред предприемчивите кърджалийци


[Още снимки]

На нарочна пресконференция днес екипът на областния информационен център в Кърджали представи отчета за работата си през изминалата 2017 година и очерта основните параметри за дейността си през тази година. Центърът става все по–популярен сред предприемчивите кърджалийци, а нерядко той е посещаван и от хора от съседни области. За това говорят цифрите обобщаващи и илюстриращи работата в ОИЦ Кърджали. А те сочат, че за изминалите дни на 2017 офисът е бил посетен от 405 жители на областта, зададените въпроси за разработване на проекти са били 301, проведени са 43 различни събития на територията на цялата област, посетени от 686 души и е организирана на местно ниво проява в рамките на националната инициатива, посветена на 10 години от членството на България в ЕС, 60 години Европейски социален фонд и 6 години Областен информационен център.
Хората ни повярваха, коментира днес управителят на ОИЦ Кърджали Дора Христова. Тя не скри, че все още има такива, които смятат, че експертите в центъра ще им разработят проектите, нещо което не е в правомощията им. По думите й обаче все повече са тези, които търсят съвет как да бъде реализирана конкретната им идея. Предприемчиви кърджалийци има и добрите практики от техните реализирани проекти ни дават възможност да работим все по-усилено в тази посока, допълни още Дора Христова. В изложението си тя се върна и назад във времето, за да направи кратък анализ на изминалите години от създаването на Областният информационен център в Кърджали.
За 2014 година бяха откроени проведените 15 семинара в общини от областта, четири от които посветени на Оперативна програма „Иновации и конкуретноспособност” /ОПИК/. През същата година в местния печат са били публикувани седем статии, свързани с програмен период 2014-2020, една от тях е насочена към ОПИК, както и проведена информационна среща за представянето на оперативната програмата. Осъществена е и инициативата “Стъпки по пътя към нов програмен период 2014-2020”, организирана е пътуваща фотоизложба в пет общини на областта.
С нова инициатива ОИЦ Кърджали стартира новата 2015г. Тя е под мотото “ Да създаваме заедно България 2020“ и е била осъществена в два поредни месеца, март и април чрез информационни събития, също във всички общини на областта.
С нова информационна кампания за представяне на процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията“ по ОПИК е стартирала и 2016 година. Следва информационна среща съвместно с ИАНМСП, насочена към бизнеса и ОПИК, на която са представени актуални към момента процедури по ОП, като част от националната кампания на ЦИКО към МС - „Успешни заедно”, както и заключително събитие с бизнеса, посветено на националната кампания.Същата година е осъществено и анкетно проучване за нуждите на бизнеса от обучение, свързано с кандидатстване по ОПИК.
Изминалата 2017 година е не по-малко наситена на събития за Областния информационен център. В периода януари-март бяха проведени информационни срещи, отново в общини в областта, насочени към ОПИК. В деня на Европа 9 май, в областния град се проведе хепънинг и изложба „Добри практики“, а през юли кампаниите за представяне на новата ОП “Инициатива за МСП“. „Оперативна програма „Иновации и конкерутноспособност” отново бе широко застъпена в дейността на ОИЦ-Кърджали”, каза управителя на Центъра Дора Христова и като най-мащабна инициативи в тази посока посочи срещата с представители на КРИБ в Кърджали.
В заключение управителят на Областният информационен център подчерта, че област Кърджали вече има своя капацитет във връзка с подготовката и изпълнението на европейски проекти и посочи за пример спечелените и реализирани проекти за Перперикон.

Новината е посетена: 591 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

ИЗБОРИ

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи