Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира кампанията за събиране на местните данъци и такси за 2018 година

 07 Март 2018

От 6 март Община Кърджали стартира новата кампания за събиране на местни данъци и такси за 2018 г. Дължимите суми са на по-ниски ставки от миналогодишните, тъй като по-високите за 2017 година бяха отменени с решение на Върховния административен съд, уточни зам.-кметът на община Кърджали Тунджай Шюкрю.

Той допълни, че двете дела по обжалваните решения на Общински съвет Кърджали за новите по-високи ставки на местните данъци и такси за 2018 година все още  не са стартирали по същество. На 15 март ще бъде гледано делото за такса битови отпадъци, а на 21 март - за данък сгради, данък МПС и туристическия данък. Затова и дължимите данъци за 2018 година са преизчислени на ставките от нивата за 2016г., а в момента на плащането им автоматично се приспадат надвнесените суми от миналата година.

Тунджай Шюкрю напомни и за възможността местните данъци и такси да бъдат платени с 5% отстъпка. Срокът, в който кърджалийци могат да направят това, е до края на месец април.

На тези, които не са платили старите си задължения, зам.-кметът припомни, че те могат да го направят по всяко време и този вид плащане е един непрекъснат процес. Просрочилите определеният период, обаче трябва да знаят, че ще бъдат  давани на частни съдебни изпълнители. Към момента  броят на такива длъжници е 1289,  като задълженията им са в размер на близо 2 000 060 лв.

 

 


 Прочитания: 1705 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign