Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ирански дипломат посети община Кърджали

 13 Март 2018

Въпросите на културното сътрудничество обсъдиха в Кърджали съветникът по въпросите на културата  в посолството на Ислямска Република Иран Хамид Реза Азади  и зам.-кметът по социални дейности и култура на община Кърджали Веселина Тихомирова. В разговорите участва и зам.-председателят на общинския съвет Юсеин Ахмед.

Домакините подчертаха пред госта, че Кърджали е град отличаващ се с палитра от общности-верски и етнически и със своята етническа толерантност е пример в страната. Хамид Реза Азади от своя страна посочи, че в Ислямска република Иран също живеят много етноси и хора с различно вероизповедание и това е добра основа за двустранно сътрудничество.

Веселина Тихомирова запозна гостът с основните моменти в културния календар на община Кърджали. Гостът прояви интерес към фестивалите и възможностите за изложби на занаяти и традиционни шевици.Изразена бе готовност  Иранския културен център към посолството в София да гостува на Кърджали, както и очакването хората от региона да проявят интерес към иранската традиционна култура.

 

Още снимки
 Прочитания: 1606 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign