Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира петото юбилейно издание на офроуд състезанието "Кърджали 4х4 2018"

 16 Март 2018

Петото юбилейно издание на офроуд състезанието „Кърджали 4х4 2018”  се открива днес, а началото бе дадено символично с пресконференция на  кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и директора на спортното събитие известния пилот Тодор Христов.

Състезанието отново събира  рекорден брой състезатели от няколко страни с големи амбиции. За първи път имаме участници от Дубай, а трасетата, макар и с по-малко дължина, са точно толкова атрактивни, колкото и предишните, каза по време на пресконференцията Христов. Петото издание на офроуд „Кърджали 4х4 2018г.” продължава три дни и ще приключи в неделя. Участниците в офроуда ще мерят сили в пет категории „Експерт трофи”, „Стандарт”, „Рали офроуд”, „Туристи” и „Бъги”. В първите две категории  участниците са разделени в два класа, уточни още Христов.

      „Няма друго толкова голямо състезание на Балканския полуостров. Кърджали е единствен в света, който предлага уникален „градски офроуд", защото финалните надпревари се провеждат в централната част на града", посочи организаторът Тодор Христов. Той благодари за изключителното съдействие на Общината и лично на кмета инж. Хасан Азис, както и на ОД на МВР за подкрепата тази надпревара да стане отново факт.

     И тази година в офроуд надпреварата ще се включи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Днес той запази в тайна категорията, в която ще участва, но затова пък покани кърджалийци да се насладят на силните емоции, които предлагат различните състезания по трасетата с дължина близо 500 километра. Трасета, които вече са включени в специалната офроуд карта на България, могат да се ползват от всички любители на този спорт.

        „Състезанието с толкова много участници е най-голямото на Балканите.Това е огромна реклама за Кърджали и от тази гледна точка ние намерихме една много добра и уникална туристическа ниша. От друга страна, състезанието допринася и за развитието на местната икономика, имайки предвид изцяло заетата хотелска мрежа дни преди началото на офроуда. Затова ние продължаваме да подкрепяме  и да надграждаме това състезание. Имаме и още едно предизвикателство, а то е как да включим в офроуд състезанието и Водното огледало. Работим по тази  идея и търсим  най- подходящия тип машини, които да се включат в надпреварата, но вече във Водното огледало”,  коментира  кметът инж. Хасан Азис. 

 

Още снимки
 Прочитания: 1388 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign