Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Малките художници видяха бъдещето в своите рисунки

 16 Март 2018

В Общински детски комплекс гр.Кърджали се проведе официалната церемония за откриване на изложбата от ІІІ-я Областен конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи”. Организатори на конкурса са ОДК и   фирма „Глобал Нет”.

Темата „Бъдещето през моите очи” предоставя възможност на децата за творческа интерпретация на това как си представят бъдещето:  високи технологии, мобилност, архитектура, градове на бъдещето, природа, превозни средства, космос и други пространства, каза при откриването на церемонията директорът на ОДК Златка Пеньова.  В конкурса участваха  над 200 рисунки от 15 училища, ДГ и ОДК  от 10 населени маста от област Кърджали. Жури на конкурса бяха художниците Емил Пенчев и Иван Стоянов.

На официалното откриване на изложбата бяха връчени общо 20 награди в три възрастови групи. Връчиха се и две специални награди. Специалната награда на „Глобал Нет се присъди на Есел Ибрахим на 9 г.  от ОДК гр.Момчилград. Специална награда на ОДК гр.Кърджали се присъди на Кенан Юсуф, 7 г.,  от Школата по изобразително изкуство към ОДК гр.Кърджали. Най-малкият участник в конкурса – Имран Хасан на 6 г. от ДГ „Щастливо детство” гр.Джебел получи поощрителна награда. Всички награди на отличените ученици са осигурени от фирма „Глобал Нет” с управител г-н Лазар Попов.

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1808 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign