Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира процедурата по обявяването на обществена поръчка с предмет  реконструкция и въвеждане на енергоспестяващо осветление в община Кърджали

 19 Март 2018

Стартира процедурата по обявяването на обществена поръчка с предмет  реконструкция и въвеждане на енергоспестяващо осветление в община Кърджали. Това съобщи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис на нарочна пресконференция днес. Той поясни, че  процедурата  вече е въведена в системата на Агенцията по обществени поръчки /АОП/ за предварителен контрол и се очаква  най-късно в четвъртък тази седмица да бъде публикувано решение за откриване на обществената поръчка, ако АОП не поиска допълнителна информация от възложителя.

„По поръчката предвиждаме  подмяната на около 6 000 лампи  в града и населените места на общината”,  уточни още градоначалникът. Той допълни, че с реализирането на това задание  общината ни ще бъде една от малкото общини в страната, която ще има реализирана иновация в осветлението.   

„Идеята ми към днешна дата е ние да въведем  осветление, което да използва най-високите технологии, а самото осветление да бъде с най-високо качество. Това включва осветителни тела  с най-дълъг срок на  годност и с най-висока степен на чувствителност и функционалност на лампите.”, подчерта инж. Хасан Азис.

  По думите на градоначалника реализирането на проекта ще има и своите предизвикателства и то най-вече свързани с подземната инфраструктура. „ За  нея няма  точна информация нито за трасетата, нито за това колко са стари кабелите и каква част от тях се нуждаят от подмяна”, обясни кметът.

 


 Прочитания: 1371 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign