Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Детските и младежки предавания на Общинско радио Кърджали с пет национални награди за радиожурналистика

 23 Март 2018

      За поредна година детските и младежки предавания на Общинско радио Кърджали, завоюваха призови места в Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов”, организиран от Център за ученическо техническо и научно творчество –Разград. Този път за младите радиожурналисти от радиоклуб „Детски свят” към Общински детски комплекс и от журналистически клуб „Публична реч” при Езикова гимназия „Христо Ботев” Кърджали радостта е огромна.

Техните радиопредавания грабнаха първите места за втора и трета възрастова група в раздел „Радиожурналистика” –„Колективни радиопредавания”.Двата клуба имат дългогодишно сътрудничество с екипа на Общинско радио Кърджали, а специализираните им предавания се излъчват целогодишно в програмата на радиото.

Освен колективните награди, журналистическите клубове завоюваха и  индивидуални. Интервюто на най-малкия член на радио клуб „Детски свят”  Елисавета Добрева е класирано на първо място в раздел „Радиожурналистика”-„Интервю”-първа възрастова група. То бе  с  директора на Общински детски комплекс Златка Пеньова, която е и  първият  ръководител на детското радио предаване, създадено преди повече от 25 години.

За своето интервю с областния управител Никола Чанев за реализирането на проекта на министерството на младежта и спорта „Председателството на България в ЕС – отговорност, привилегия и предизвикателство” в Кърджали и проведените инициативи тук,  Александра  Русева   от клуб  „Публична реч” при ЕГ „Христо Ботев” също бе отличена и се класира на трето място в трета възрастова група.

И още едно индивидуално отличие на малките журналисти от радиоклуб „Детски свят”, а то е репортажът на Яна Михайлова за тържеството в ОДК по случай Деня на християнското семейство. Той  бе класиран на първо място в раздел „Радиожурналистика”-„Репортаж” във втора възрастова група.

Екипите на  радиоклуб „Детски свят” към ОДК Кърджали с ръководител Мариана Бекриева и журналистически клуб „Публична реч” към ЕГ „Христо Ботев” Кърджали с ръководител Надежда Карагьозова бяха отличени и с колективни награди за активно и успешно участие в  VI Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов”.

„Много се радваме на тези награди и искаме да благодарим на нашите приятели от Общинско радио „Кърджали“, които ни помагат да бъдем толкова добри!”, споделят членовете на двата клуба. А според ръководителите им през годините Общинско радио Кърджали се е превърнало в школа по радио-журналистика в Кърджали.

Официалната церемония по награждаване на номинираните участници в VI Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ ще се състои на 30 март от 15,00 часа в зала „Филхармония” Разград. В конкурса  участваха 290  творби на 170 участници от 20 области и 35 населени места.

 


 Прочитания: 1460 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign