Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали чества тържествено Деня на храбростта

 06 Май 2018

         Тържествено честване на Деня на храбростта и празника на Българската армия организира традиционно днес община Кърджали пред Паметника  на освободителите.В ритуала в Градската градина участваха зам.- кметовете Тунджай Шюкрю, инж. Катя Митовска, Веселина Тихомирова, зам.- областният управител Леман Али, отец Петър Гарена, ветерани от войните, офицери и сержанти от запаса и резерва, представители на Военния клуб, на политически партии, патриотични организации, граждани. Бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към хилядите български воини, загинали на бойните полета за свободата и независимостта на България от името на кмета на община  Кърджали инж. Хасан Азис, председателя на парламента Цвета Караянчева, на народния представител Адлен Шефкед, на областния управител, на председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа, на ОС на СОСЗР, на омбудсмана, на политически партии и държавни институции.
    „Днес се прекланяме пред българските бойни знамена и през подвига на героите, които с цената на живота си успяха да ги опазят и да не допуснат нито едно от тях да не попадне във вражески ръце”, каза в празничното си слово заместник - началникът на Военното окръжие в Кърджали майор Златко Белев. Той допълни, че е невъзможно да се  изброят всички героични битки на армията на Третата българска държава, които са пример   за твърдост, себеотрицание и решителност, и припомни героизма на българския войник по време на славната епопея при Каймак Чалан. „На този ден поздравяваме нашите достойни ветерани,българските офицери, сержанти и войници за гарантиране на суверинитета и териториална цялост на страната и за развитието на България по мирен демократичен път”, каза още майор Белев и посочи, че през 2018 година се навършват 140 години от създаването на Българската армия, която е сред най-уважаваните български институции и че днес изпълнява достойно конституционните и съюзнически задължения в системата на сигурност на страната, НАТО и ЕС.
В честването на Гергьовден и 6 май-Денят на храбростта и Българската армия в Кърджали участва градският духов оркестър, който изпълни познати военни маршове, повдигали духа на българските бойци, актьорът Борислав Христов от ТМЦ ”Димитър Димов”, фолклорни  състави при Народно читалище”Родопски фар 1938” и клуб ”Пъстро хоро”.

 

Още снимки
 Прочитания: 585 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign