Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ден на предизвикателството в Кърджали - 12 май от 10.00 ч. в парк „Арпезос – Север”

 08 Май 2018

Българска асоциация спорт за всички, организира за 26-ти пореден път Световен ден на предизвикателството - България спортува 2018 с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.

Денят на  предизвикателството ще се проведе в редица градове на страната, сред който и Кърджали. Община Кърджали предвижда да организира спортно събитие, което ще включва спортни мероприятия по футбол, плажен волейбол, тенис на маса, бързо ходене и аеробика на фитнес уреди. Вече са изпратени писма до всички учебни заведения и спортни клубове с покана за участие в събитието, което ще се проведе на 12.05.2018 г. от 10.00 ч. в парк „Арпезос – Север”. Всеки желаещ кърджалиец също ще може да се включи. Всяко едно спортно мероприятие ще бъде с продължителност по 20 минути и повтараемост в зависимост от броя на участниците. За доброто настроение на участниците ще звучи музика, както се предвижда музикална програма с песни и танци.

Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 120 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР” на Българска асоциация спорт за всички и е посветено на 17 май - Ден на българския спорт.

Националната спортна проява на Българска Асоциация Спорт за Всички - Световен ден на предизвикателството - България спортува '2018 цели да популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В него могат да вземат участие всички желаещи чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности.

Денят на предизвикателството - България Спортува '2018 ще бъде арена на различни спортни и тренировъчни активности, които ще се проведат на открито или в зали със свободен достъп в над 20 града в страната.    

От Община Кърджали ви приканват да се включите в Националната кампания на Българска Асоциация Спорт за Всички - Световен ден на предизвикателството - България спортува '2018, за да бъде вашият ден изпълнен с движение, музика и забава, защото спортът е здраве и начин на живот.

Ден на предизвикателството в Кърджали - 12 май от 10.00 ч. в парк „Арпезос – Север”.

 

 


 Прочитания: 514 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign