Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали с щанд на Международното туристическо изложение „Уикенд туризъм“ Русе

 10 Май 2018

Министърът на туризма Николина Ангелкова  за пореден път застана зад щанда  на Община Кърджали по време на откритото днес 14-то издание на Международното туристическо изложение „Уикенд туризъм“  Русе. Тя не не подмина представителите на община Кърджали от Културен туристически информационен  център Кърджали  и се обърна към  тях с думите: „Както винаги най лъчезарни и усмихнати гордо представяте моя град, най-сърдечно ви поздравявам момчета“.

Николина Ангелкова  покани  кмета на Русе да разгледа щанда на родния  й Кърджали и заяви, че всеки, който го посети има какво да види: „културно-исторически обекти, каменни феномен и красива, недокасната човешка ръка девственна природа“.
Нейната презентация към кмета на Русе и посетителите на изложението предизвика голям интерес и наплив към щанда на Кърджали.
Освен министъра на туризма през целия период на изложението ученици от ПГ по Туризъм-Русе ще презентират щанда на Културно-туристическия информационен център-Кърджали.

Туристическо изложение  „Уикенд туризъм“ и Фестивал на туристическите анимации бяха открити днес в Русе от министър Ангелкова. В тазгодишното събитие, което ще продължи до 12 май,  се включват над 250 представители от страната и чужбина.За първи път в рамките на изложението ще бъде представен Международен Тур Филм Фест „На източния бряг на Европа“, по време на който ще бъдат прожектирани 60 филма от различни кътчета на страната и Европа, а за втора поредна година ще се проведе фестивала „Магията на фолклора“, посветен на запазването на българската народна традиция.

Международното туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и Фестивалът на туристически забавления и анимации се организират от Община Русе, общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и са във връзка с активната политика на министерството за промотиране на региона и страната като целогодишна туристическа дестинация.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 527 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign