Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Обръщение на кмета инж. Хасан Азис по повод Деня на земята 22 април

 14 Април 2005

Община Кърджали ще се включи за пореден път в инициативата на Министерството на околната среда и водите по повод Деня на земята 22 април. Седмицата ще протече под мотото "Зелено бъдеще за децата". През този период ще бъдат организирани разнообразни прояви посветени на опазването на околната среда. Ще се проведат много дейности, свързани с почистването на зелените площи, междублоковите пространства и училищни дворове в град Кърджали.
Обявен е конкурс за детска рисунка за всички деца от детските градини и ученици от училищата. Рисунките на участниците ще бъдат изложени в фоайето на община Кърджали от 20 април.
Ще се организира и състезание за изработване на цветна аранжировка.Проявите посветени на Деня на Земята ще завършат на 22 април. От 14 часа в Обединен детски комплекс ще бъдат организирани детска дискотека, викторина и награждаване на отличените участници.
Децата от Младежки градски съвет ще почистят района на свещения град на траките Перперикон, а децата от Детски и младежки парламент - парк "Простор".
"Нека в дните 16 и 17 април се погрижим за района, в който живеем, за да стане нашия град още по-слънчев и по-красив, да пазив природата по-чиста и да оставим на децата си зеленото наследство, като им покажем, че красотата зависи от нас". За това призовава кърджалийци кметът на община К-ли инж. Хасан Азис.


 Прочитания: 2485 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign