Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ден на отворените врати по проект "Активно включване за по-добър живот"

 02 Октомври 2018

Близо двайсет души се включиха в организирания  днес Ден на отворените врати по проект „Активно включване за по-добър живот". В рамките му бе представена работата на открития  официално вчера Център за предоставяне на социални и интегрирани услуги по проекта. Всеки член на екипа на Центъра имаше възможност да разкаже за работата си. Социалният работник Сабрие Мехмед се оказа човекът, който ще бъде връзка между  останалите си колеги - медицинският работник Елена Маринова, психологът  Йълдъз Ахмед и рехабилитаторът Румяна Терзиева и потребителите. Стана ясно, че услугите на Центъра могат да се ползват безплатно не само от личните и социални асистенти и техните потребители, обхванати в проекта, но и от всеки кърджалиец, стига да има свободни часове в графика за месеца. Графикът ще се подготвя на база заложени часове за потребителите по проекта и подадени  допълнителни заявления за конкретен тип услуга-здравна, рехабилитационна, психологическа подкрепа и социално включване. От казаното пред участниците в Деня на отворените врати стана ясно и че медицинският работник е назначен на осем часов работен ден, а рехибилитаторът  и психологът на 4 часа.

Към екипа на проекта бяха зададени въпроси, свързани с организацията на работа на Центъра, както и устойчивостта на проекта.

Интерес към работата на Центъра, като бъдещи ползватели  проявиха  не само граждани, но и потребители на Център от семеен тип за деца с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция на лицата със зрителни увреждания „Недялка Камбурова” в Кърджали.

По проект „Активно включване за по-добър живот" е организиран още един Ден на отворените врати за представяне работата на Център за предоставяне на социални и интегрирани услуги. Той ще се проведе утре 3 октомври, в  Зала №16 на Дирекция „Бюро по труда“ с адрес: гр. Кърджали, бул. „България” 74. От 13,00 часа започва регистрацията на участниците, а от 13,30 представяне на услугите в Центъра.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1348 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign