Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и зам.- председател на НСОРБ участва в XIII-ата Годишна среща на местните власти

 02 Октомври 2018

        Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и зам. - председател на НСОРБ участва в XIII-ата Годишна среща на местните власти, която се провежда от 1 до 3 октомври в курортен комплекс ”Албена”.

Г-н Азис и четиримата ресорни зам. - кметове се включиха в организираните дискусии „Икономическа активност в общините – инвестиции и перспективи за бизнес развитие“ и „Възможностите на общините за привличане на инвеститори чрез развитие на индустриална инфраструктура и източниците за финансирането й с общинско участие”.  Ще бъдат обсъдени и проблемите, свързани с опазването на обществения ред в общините, превенцията и защитата при бедствия, също образователната и социалната система, както и  въпросите за централното и местното съвместно управление на териториите. 

       По програма е предвидена и среща с вицепремиера Томислав Дончев и председателя на Държавната агенция "Електронно управление" Атанас Темелков. В първия ден на Годишната среща на местните власти бе открито и изложението Общинско ЕКСПО‘2018 за стоки и услуги за общините, което ежегодно осигурява пряка комуникация между общините, неправителствения сектор и бизнеса. 

      В Албена ще бъдат връчени и традиционните годишни награди на Националното сдружение на общините в България.

  

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1271 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign