Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Хасан Азис се срещна с дистрикт гуверньора на Ротари България

 10 Октомври 2018

     Инж. Хасан Азис се срещна с дистрикт гуверньора на Ротари България Веселин Димитров. В разговора взеха участие също президентът на Ротари клуб Кърджали Валентин Гогев, паст асистент-дистрикт гуверньорът Панайот Панайтов, паст президентите Джевдет Адем, Сабахатин Гьокче и ротарианката Сибел Кяшиф. По време на срещата бе направен преглед на съвместните инициативи през последните години. Припомнено бе, че партньорството датира от 14 години. Инж.Азис посочи, че винаги се е допитвал по важни проблеми до ротарианците. Той е съгласувал застрояването на централната част на града с членове на Ротари клуб, в който влизат хора с безспорен обществен  авторитет и професионални познания. „Правим срещите си с клуба заради хората на Кърджали. Досега сме връчили на 24 май 29 стипендии на зрелостници отличници. На този ден връчват стипендии и ротарианците. Подкрепяме майките с репродуктивни проблеми, а Ротари прави обучение на бъдещите майки”, припомни кметът на Кърджали. Джевдет Адем допълни, че община Кърджали е изградила четири домове за деца в неравностойно положение, а Ротари е помогнало за обзавеждането на някои от тях. Отбелязано бе партньорството при монтиране на инсталации за пречистването на питейна вода в училищата, както и ремонт в основната зала на ОДК.

 „Ротари клуб Кърджали много добре работи с местната власт. В лицето на Община Кърджали той има деен партньор. В Кърджали хората споделят ”друго е да си имаш кмет…”,  отбеляза дистрикт-гуверньорът на дистрикт 2482 /България/ Веселин Димитров по време на срещата с градоначалника на Кърджали. Посочено бе, че кметът на Кърджали е единственият в страната завел президент на клуба в столицата на Ротари Интернешънъл Чикаго, където е възникнало движението. Дистрикт гуверньорът похвали Ротари клуб Кърджали, че е привлякъл млади хора, включени в Интеракт и Ротаракт клубове.

На срещата бяха обсъдени конкретни инициативи за партньорство. Валентин Гогев поиска съдействие от кмета на Кърджали за терен за детска площадка за безопасност на движението, както и за продължаване на проекта за монтиране на инсталации за пречистване на вода в училищата. Инж. Хасан Азис предложи да се работи по темата за замърсяването на атмосферния въздух и възстановяването на алеята на здравето в парк „Простор“. В края на срещата инж. Хасан Азис подари на Веселин Димитров диск с песни на отец Петър Гарена, които той определи като носещи послание за мир, разбирателство и единение. Дистрикт гуверньорът му връчи флагче на дистрикта.

 

 

 

 

 

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 2022 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign