Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община и Горско стопанство обсъдиха проблема с дървата за огрев за населението

 12 Октомври 2018

В община Кърджали се проведе работна среща на зам.-кмета Мюмюн Али и директора на ДГС-Кърджали инж.Николай Янчев.На срещата присъстваха и експерти от двете институции.Дискутирана беше темата за доставка на дърва за огрев за местното население от общината.Бяха поставени въпросите за моментното състояние с доставките по населените места и възможността Горско стопанство да изпълните заявените количества от населението чрез кметовете на населени места.

Кметовете са заявили 11 900кубика, ДГС може да изпълни заявка за 9800 кубика, стана ясно по време на разговорите. Заместник кметът Мюмюн Али изрази безспокойство, че извън списъците, предоставени от кметовете чрез община Кърджали ДГС работи по изпълняване на заявки  и по други списъци, изготвени по неясни правила и критерии и  настоя за информация за количествата от тези списъци.По време на срещата беше коментиран въпросът за търсене на резерви за добив на широколистна дървесина от общинските територии, с които да се компенсира разликата от над 2000 кубика дърва, които ДГС не може да осигури за нуждите на местното население.

И двете страни изразиха готовност за коректна и лоялна съвместна работа, за координация на действията, за да реши проблема с доставката на дърва за огрев и за да  не се стигне до напрежение сред населението. Зам.-кметът Мюмюн Али  заяви, че общината ще направи възможното нито едно семейство от населените места да не остане без отопление през предстоящия зимен сезон.

Още снимки
 Прочитания: 1744 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign