Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж. Хасан Азис поздрави участниците в Детския футболен турнир

 13 Октомври 2018

Детският турнир по футбол с деца от детските градини и ученици от първи до четвърти  клас се превърна в истински спортен празник за  Кърджали. Турнирът се организира по инициатива на ФК "Арда 1924" и е включен в общинска програма по случай Деня на Кърджали. Малките  участници бяха поздравени от кмета инж Хасан Азис. Още преди старта стадион „Горубсо” бе изпълнен с много деца и техните родители. Двеста златни медала получиха децата на Кърджали, включили се във футболната фиеста, организирана от футболна академия „Арда 1924” и Детски футболен клуб „Звездичка” с подкрепата на Община Кърджали. В надпреварата за златните отличия се включиха 6 отбора от детските градини в Кърджали и 8 тима от училищата, обхващащи деца до 4 клас.

    Първият сигнал бе даден за мача СУ„Йордан Йовков”-СУ„Отец Паисий”. До финала при детските градини достигнаха малчуганите от „Вяра, Надежда и Любов” и „Здравец”. За втора поредна година купата спечели тимът на „Здравец”. При децата от училищата финалът бе между „СУ”П.Р.Славейков” и ОУ”Климент Охридски”. Челното място завоюваха славейковци.

   Регламентът предвиждаше полувремена по десет минути, по 5 дузпи при равенство и хокейни смени. Срещите протекоха изключително оспорвано. Родители, баби и дядовци непрекъснато влизаха на игрищата, за да наставляват своите питомци. Всички са победители, защото спортуват, бяха единодушни организаторите. Кметът инж.Хасан Азис посочи, че в тазгодишния втори турнир има и специални гости от Ксанти и Палермо. Градоначалникът изрази желание догодина в Кърджали да гостуват деца от двата града, а нашите шампиони да гостуват на техни турнири. Той насърчи футболната академия „Арда 1924 г.” да готви попълнения за професионалния клуб„Арда”.

     Христо Алексиев от ДФК „Звездичка” благодари на  родителите за доверието, за това, че са поверили децата си на организаторите на футболния празник. Той подчерта, че без екипа на Футболна академия „Арда 1924 г” и нейния президент Альоша Синабов празникът на спорта не би се състоял. „Децата ни все повече тренират и стават все по-здрави”, каза президентът на ФА „Арда 1924” Альоша Синабов и допълни, че заедно с ДФК „Зорничка” са осигурили нови екипи с имената на детските градини и училищата.Треньорът Васко Визев изрази надежда, че благодарение на тези футболни празници, Кърджали може да отгледа своя Леонел Меси.

    Децата нямаха търпение да получат наградите си. Те се снимаха с удоволствие с кмета  инж.Хасан Азис и съпровождащите го гости. Сред тях бяха народният представител Ерол Мехмед, зам.-кметовете Мюмюн Али, Веселина Тихомирова и Тунджай Шукрю.

Спортната проява е част от програмата на общината по случай Деня на Кърджали - 21 октомври.

Още снимки
 Прочитания: 1416 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign