Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В Регионална библиотека представят изследването „Богомилите: Есеите на България“

 22 Октомври 2018

Днес от 17.30 ч. РБ „Н.Й.Вапцаров” ще представи в читалня „Изкуство” изследването „Богомилите: Есеите на България“ на Вартануш Торком Корисян, с духовен псевдоним Меонлина.

Книгата й проследява историята, същността, зараждането, разпространението, мисията и идеите на Богомилството. Меонлина пояснява, че наименованието „богомили” означава боголюбци, а „есеи” от иврит означава „чисти”. Тя е убедена в думите на П. Дънов, че богомили са всички хора, които носят добри, светли идеи, че те са носителите на новата култура.

 

Вартануш Торком Корисян е родена е в София, но израства и се образова в Пловдив. Член-кореспондент е на Международната академия по българознание, иновации и култура /МАБИК/. Първата й книга „Нагоре по спиралата” в два тома, е писана десетина години.. В изследванията си търси духовното въздействие на историята в живота на хората.

Занимава се повече от две десетилетия с история и издирване следите на изопаченото до неузнаваемост минало на България. Тези й занимания я отвеждат до участие в конференции по алтернативна история (Варна и Стара Загора) с темите: „Дважди свещеният Пловдив“, „Божествените Пелазги на Омир“, Кабирските мистерии“, „Александър Македонски“, „Атила Дуло“ и др.

 


 Прочитания: 953 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign