Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Близо 1500 рисунки и фотографии от страната пристигнаха за участие в конкурса „вълшебният свят на Родопите”

 25 Октомври 2018

1493 рисунки и фотографии от 88 населени места от цялата страна пристигнаха за участие в ХІ-тия Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите” Кърджали 2018, съобщиха от ОДК – организатор на събитието.

Празникът ще се проведе на 27 октомври 2018 г. В него са включени два конкурса – Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”. Организатори на проявата са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс  гр.Кърджали.

 

Официалната церемония за откриване на  изложбите и връчване на наградите ще се състои на 27 октомври /събота/ в ОДК от 17.30 ч. Ще бъдат връчени над 70 награди,  осигурени от Община Кърджали и по 8 специални награди за двата конкурса.

За церемонията се очаква в Кърджали да пристигнат над 60 деца и ръководители от страната за да участват в откриването на изложбите и да получат своите награди. На 28 октомври гостите на града ще посетят археологическия комплекс Перперикон.

 


 Прочитания: 889 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign