Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Жени от Сдружение „Рето – Надежда” разказаха пред ученици историите си за зависимостта от наркотици

 26 Октомври 2018

Днес в Бизнес инкубатора се проведе среща с момичета от училищата в Кърджали с представители на Сдружение „Рето-Надежда” – център за борба с наркотичните зависимости, част от мрежата центрове в Европа. Те разказаха пред младата  аудитория личните си истории и борбата, която са водили  със зависимостта от психоактивни вещества.

Срещата се организира от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към него. Целта й е да бъдат информирани младите момичета за опасностите и вредите, до които води употребата и злоупотребата с наркотични вещества, за да избягват такова рисково поведение и да имат възможност да водят здравословен начин на живот, каза председателят на ОСНВ Сезгин Бекир. По думите му подобни срещи са част от плана на Съвета за намаляване на търсенето и предлагането на психоактивни вещества.

Наркотиците са нещо, до което много лесно човек може да се докосне, но много е трудно после да се отърве от тяхната прегръдка, коментира Бекир. „Хората, с които срещаме днес момичетата, са живия пример какво се случва , когато човек употребява наркотици. Едно е да им се разказва от трети човек, друго е да чуят разказите от първо лице за това, което се случва през ада на зависимостите.”, каза Бекир. По думите му ОСНВ среща младите хора и с успелите българи, които никога не са употребявали наркотици, но са успели да постигнат своите цели в живота. „Те са един добър пример за тях как човек може да постигне много неща в живота, да бъде щастлив, да бъде успял и да се наслаждава на всички хубави неща, които животът ни предлага, без наркотици”, коментира още Сезгин Бекир.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1644 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign