Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Уникален детски център за деца от 0 до 5 години откриха в НЧ „Обединение 1913”

 15 Ноември 2018

Уникален детски център за ранно развитие към Народно читалище „Обединение 1913” отвори вати днес. Той бе открит и лентата прерязаха заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова, областният управител Никола Чанев и секретарят на читалището Камелия Чолакова.

В центъра в часовете от 9.00 до 18.00 деца от 0 до 5 годишна възраст ще могат да играят и да се развиват, докато родителите спокойно общуват помежду си.

Центърът се явява естествено продължение на проекта на НЧ „Обединение 1913” „Пътуващата лаборатория за ранно детско развитие”.

Децата, родителите и екипа на читалището, които присъстваха на откриването на новата придобивка бяха поздравени от заместник-кмета Веселина Тихомирова и областния управител Никола Чанев.

Веселина Тихомирова пожела Центърът да бъде пълен „с нашите малки слънчица”. Областният управител направи дарение – пъзели по картинки на приказките на детската писателка Маргарита Павлова.

Центърът бе създаден, за да се дадат на родителите инструменти за най-важните моменти в ранното развитие на детето (от 0 до 4-годишна възраст) - как децата учат и опознават света в процеса на игра, как да подбират играчките на детето си, за да бъдат винаги интересни и развиващи, как да четат на децата си, за да развиват интелекта им, как да участват в игрите на децата, обясни секретарят на читалището Камеия Чолакова. По думите й Проектът се е  разработил на базата на опита на няколкото издания на  „Работилница за родители „Да пораснем заедно“. В нея родителите се обучават как да общуват по-добре с децата си по специална методика на УНИЦЕФ.

Още снимки
 Прочитания: 1451 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign