Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

До половин година Кърджали ще има най-модерното улично осветление в България

 15 Ноември 2018

Една четвърт от общия брой лампи за подмяна на уличното осветление на Кърджали вече са пристигнали и са на склад, а в момента екипи работят върху подземната инфраструктура, където ще бъдат прокарвани кабелите. Това заяви в предаването на Радио Кърджали тази сутрин кметът инж. Хасан Азис.

Ще припомним, че по проекта за модерното лед осветление на Кърджали, трябва да бъдат подменени 6500 осветителни тела.

Според кмета работата ще продължи и през следващата година, а когато приключи Кърджали ще може да се похвали с най-модерното лед-смарт осветление в България.

От думите на градоначалника стана ясно, че до настоящия момент екипите са описали всички табла и необходимостта от ремонт на електрическите стълбове и тяхното почистване от ръжда

Големият проблем на Кърджали е състоянието на подземната инфраструктура. В следващия месец ще започне самият монтаж на лампите по определени улици. Прави се симулация, за да се определи най-добрата лампа като сила, каза градоначалникът. По думите му в следващите шест месеца Кърджали ще има най - доброто лед осветление с възможност всяка лампа да се саморегулира и управлява. „Започваме с най-натоварените кръстовища и районите около училища, детски градини и пешеходни пътеки”, каза още инж. Хасан Азис.

 

 


 Прочитания: 1061 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign