Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Спортните клубове са солидарни с кмета новата спортна зала да бъде до стадион „Горубсо” или в парк „Арпезос юг”

 16 Ноември 2018

Днес кметът на Кърджали инж. Хасан Азис се срещна с представители на спортните клубове в града и представи визията на общината за местоположението на новата спортна зала, която ще се строи по проект и финансиране на Министерството на младежта и спорта. По проект тя трябва да бъде разположена на мястото на бившия селскостопански техникум в близост до ОЦК. За кмета и за общинското ръководство това място, разположено в една от промишлените зони на града, където ще се развива цинково производство и продължава да функционира производство на бентонит, е неприемливо и неподходящо за спорт и спортни съоръжения.

За това той предложи на представителите на клубовете да се обединят около два други терена /общинска собственост/– единият в непосредствена близост до стадион Горубсо, и другия в парк „Арпезос юг”. Аргументите на градоначалника бяха единодушно приети от представителите на спортните клубове, без да има нито един против. Не може заради замърсяванията от ОЦК преди време техникум и цяло село /Доброволец – б.р./ да бъдат преместени, а сега там да се строи спортен обект, не е логично, коментира кметът инж. Хасан Азис.

След дебати по темата кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и представителите на клубовете се обединиха около решението да бъде изработено общо становище с подписите на присъствалите 19 представители на клубове и този на кмета, адресирано до Общинския съвет-Кърджали, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министър-председателя Бойко Борисов, в което се предлага аргументирано новата спортна зала да бъде построена на един от двата терена край Арда – този до стадион „Горубсо” или в парк „Арпезос юг”.

  

Още снимки
 Прочитания: 1277 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign