Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

44 машини ще снегопочистват пътищата в община Кърджали през зимния сезон

 21 Ноември 2018

Общо 44 машини ще се грижат за снегопочистването на пътищата в община Кърджали, като 5 от тях са за града и останалите за третокласната и четвъртокласна пътна мрежа в общината. Това заяви по време на заседание на Областния съвет за сигурност експертът н общинската администрация Орхан Кадиров. По думите му община Кърджали е напълно готова да се справи с предизвикателствата на предстоящия зимен сезон.

Общо 11 фирми са ангажирани със зимното поддържане на пътищата в общината, като една от тях ще отговаря за град Кърджали. Останалите 10 фирми, чийто договор с общината приключва през 2019 година, ще се грижат за четвъртокласната пътна мрежа с обща дължина 248 километра.

Има участъци, най-вече по четвъртокласната пътна мрежа, които са доста трудни за снегопочистване поради места от терена, като на места се получават снегонавявания, каза Тахиров. По думите му за тях фирмите, които се занимават със снегопочистване, са взели мерки като са си набавили много по-мощна снегопочистваща техника.

 Такива  участъци са Мост-Черешица, разклона за Болярци по главния път Кърджали-Стремци-Хасксково – разклона за Болярци и участъка, който е доста важен, тъй като от там минава и водопровода за Кърджали,  Дъждовница-Пъдарци-Ненково, до язовирната стена на яз. Боровица.


 Прочитания: 1361 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign