Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Откриха напълно обновената сграда на Професионалната гимназия по селско и горско стопанство

 23 Ноември 2018

Днес заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, областният управител Никола Чанев и началника на РУО Гроздан Колев откриха напълно обновената сграда на ПГСГС. Това стана по проект „Професионална гимназия по селско и горско стопанство – привлекателен образователен център за младите хора” по ОП „региони в растеж” 2014-2020 година.

Около 200 ученици под различни форми на обучение се образоват в гимназията по 4 специалности, свързани със селското стопанство. Те удовлетворяват нуждите от специалисти в този сектор на територията на цяла Южна България. „И не случайно обновяването на сградата и снабдяването с най-модерно оборудване е на вниманието на най-високо ниво в лицето на министър-председателя Бойко Борисов и сега на заместник-министъра на регионалното развитие, която е и ръководител на Оперативна програма Региони в растеж за България, каза в приветствието си към учители и ученици кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, припомняйки посещението на премиера тук преди няколко месеца.

По думите му инвестицията в размер на 1,3 милиона лева в обновяването на Професионалната гимназия е станала възможна с общите усилия на Министерство на земеделието, на Министерството на регионалното развитие и общината, изработила проекта за обновяването. „Реализира се един значим проект за професионална гимназия, която има своето много важно значение за развитието на региона, а именно за развитие на селското стопанство.  Големи са нашите очаквания не само като местна и регионална власт, но и от страна на министерствата и от управлението на страната. Защото професионалната гимназия е най-голямата в Южна България и тя покрива нашите очаквания за развитието на този сектор за региона”, каза в словото си градоначалникът.  

Присъстващите на церемонията по откриването на обновената гимназия бяха поздравени още от директорът на училището Христо Петров, началника на РУО Гроздан Колев, заместник-министъра на регионалното развитие Деница Николова, областния управител Никола Чанев.  и кметът инж. Хасан Азис. Ето какво каза заместник-министъра Деница Николова:

624 милиона лева по ОП Региони в растеж ще бъдат вложени от правителството до 2020 година за обновяване на образователната среда в професионалните гимназии, в сферата на общото и предучилищно образование. Това заяви в Кърджали заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова.

Радвам се че с усилията, които полагаме, ние успяваме да обновим над 80 % от сградния фонд на образователната ни система и да създадем нова среда в която децата ни да се обучават, чрез осигуряване на оборудване на специализираните училища , едно от които е това в Кърджали, каза заместник-министър Николова. По думите й по този начин се мотивират не само учениците, но и учителите.

Тя обобщи, че обновяването на образователната среда е резултат от целенасочената политика на правителството да подкрепя образователната система, развитието на учениците и тяхната реализация.

Още снимки
 Прочитания: 2268 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign