Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Заместник - кметът Веселина Тихомирова - гост на празника на СУ ”Отец Паисий”

 19 Декември 2018

         Заместник - кметът на община Кърджали  Веселина  Тихомирова  поздрави учителите и учениците на първото светско  училище в Кърджали  - СУ”Отец Паисий” по повод 105 години от неговото създаване. От  името на кмета инж. Хасан Азис тя честити патронния празник на паисиевци като отбеляза постиженията им през годините и пожела на училищния колектив да продължава със същия творчески дух и ентусиазъм да следва добрите традиции, утвърдени в дълголетната история на учебното заведение и да открива нови перспективи за неговото успешно развитие. „За тези 105 години от създаването  си СУ „Отец Паисий” извоюва привилегията да  бъде уважавано престижно училище и с доказани  високи завоевания  в обучението по  математика. През  всичките тези години  трупахте опит, създавахте традиции, търсехте  нови  пътища, подобрявахте условията  за педагогическа дейност, за  което  свидетелстват многобройните отличия на  възпитаниците. Родното училище е било и  ще си  остане  един от  най-светлите символи на националната  ни идентичност. Векове наред знанието е особена ценност на българския народ. И тогава и сега остава безспорна истината, че значимостта на човека се определя от това какво е постигнал със знанието”,  бе написано в поздравителния адрес на община Кърджали до колектива на СУ" Отец Паисий" 

         Зам.- кметът Веселина Тихомирова подари картина на художничката Ваня Петкова с изображение на първото светско училище в Кърджалийски регион.

          В изказването си Гроздан  Колев, началник на РУО Кърджали, подчерта, че СУ „Отец Паисий“ е едно от първите училища в област Кърджали, инициирало се като иновативно, модерно и съвременно училище и отправи пожелание към цялата училищна общност смело да продължава пътя си в тази посока.  Поздравителни  адреси  бяха поднесени от директори на  учебни  заведения, на ОДК, на представители на    училищното настоятелство и Филиал „Любен Каравелов” на ПУ.

        Във фоайето на училището бе подредена изложба на художника Иван Стойчев, в тържествената вечер  участва и камерна формация "Kиара" , която създаде приятна и емоционална атмосфера на празника. Директорът на училището Златко Атанасов припомни важни моменти от историята на  училището, също името на първата  учителка Параскева Ванкова, успехите на  стотиците паисиевци, той  благодари на всички свои колеги за всеотдайността и професионализма в работата. 

       Час по – рано в залата на НЧ „Обединение 1913 “ се  състоя и празничен концерт на възпитаниците на СУ „Отец Паисий“. На сцената се изявиха талантливи ученици в областта на музикалното и танцово изкуство, представители на школата по народни песни и мажоретния състав.

 

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1737 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign