Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На Игнажден коледари от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гостуваха в община Кърджали

 20 Декември 2018

На днешния Игнажден първите гости в приемната на кмета инж. Хасан Азис бяха малките коледари от най-голямото основно училище в Кърджали – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Както повелява традицията коледарската дружина с песни и речитативи направи наричания за здраве и богатство през новата година.  

Коледарите бяха посрещнати от екипа на градоначалника – заместник-кметовете Веселина Тихомирова, Тунджай Шукрю, инж. Катя Митовска и секретарят на общината Сезгин Бекир.

Пред тях, облечените в традиционните български носии, с накривени калпаци и дълги геги, на които събраха даровете си, коледари представиха народния обичай. Преди това децата разказаха за празника Игнажден и пресъздадоха обичаите и наричанията за празника.

От името на кмета инж. Хасан Азис и ръководството на община Кърджали, заместник кметът Веселина Тихомирова поздрави коледарската дружина от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и каза:

„Много сме щастливи, че точно днес, на Игнажден, вие сте първите ни гости. Благодаря на вас и на вашите ръководители за любовта и всеотдайността, за труда, който сте положили и сте избрали да дойдете при нас. Желаем ви да сте здрави, да имате много успехи, да сте честити, да радвате много семействата си и нас!”

Преди да продължат коледарския си път, младите коледари получиха и по една торбичка с подаръци и лакомства от името на общинското ръководство.

 

Още снимки
 Прочитания: 1193 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign