Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Николай Стоянов и Аглая Паскова спечелиха приза „Читател на годината 2018” на РБ „Н. Й. Вапцаров”

 20 Декември 2018

Днес Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров” на официална церемония в едно от фоайетата на културната институция, за четвърта поредна година излъчи победителите в надпреварата „Читател на годината 2018”. Това са Николай Стоянов със 238 прочетени книги и шестокласничката Аглая Паскова, читател на Детския отдел, с  62. И двамата са ученици в СУ „П. Р. Славейков”.  Те бяха наградени от директора на библиотеката Уляна Ганева с грамота „Читател на годината 2018” и външна батерия за мобилен телефон.  

През миналата година Николай Стоянов се зарекъл че, тази също ще бъде читател на годината и го изпълнил със своите  238 прочетени книги, каза Уляна Ганева.   

По думите й наградата „Читател на годината” стимулира хората – и малки и възрастни. „Показателно е, че за последните три години в детския отдел и отдела за възрастни, както и във филиалите на библиотеката нашите читатели са се увеличили с над 1000”, подчерта директорът на културната институция.   

През отиващата си година екипът на библиотеката са се постарали да я направят едно още по-привлекателно място за младите хора, за децата и за възрастните. „Постарахме се да комплектуваме така нашата литература, че тя да отговаря на интересите на хората и това стана благодарение на проведено проучване на интересите им. Затова може би всяка една година нашите читатели се увеличават. Не само децата, но и възрастните. Това доказва, че ние успяваме да им дадем това, от което те имат нужда. Освен това се постарахме да ги срещнем и с много автори – местни, а и признати в България”, разказа още Уляна Ганева.  


 Прочитания: 1224 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign