Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Хасан Азис поиска запазване на летището в Кърджали

 04 Февруари 2019

 

       Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис постави пред министъра на икономиката Емил Караниколов днес при посещението му в Кърджали въпроса за запазване и развиване на летището край  кв.“Гледка“.  Градоначалникът ще  постави това искане  и пред министъра на транспорта Росен Желязков  и министър - председателя Бойко Борисов. Инж.  Хасан Азис запозна министъра с  процедурата за изграждане на пътя към новия завод на „АЙ ПИ ЕС”, чието строителство ще стартира след приключване на отчуждителните процедури. Министерството на икономиката отпусна 850 хил.лв. за изграждане на  пътя с активната подкрепа и съдействие на народния представител Адлен Шефкет.

      Кметът на Кърджали информира министър Караниколов за предстоящата среща на ръководството на община Кърджали с инвеститор от Канада, проявяващ интерес към Кърджали.

      Инж.Хасан Азис  посрещна  министъра на икономиката Емил Караниколов, председателя на Българска агенция по инвестициии Стамен Янев  и кмета на Враца в  Изследователския развоен център на фирма “Теклас“. Очаква се следващата инвестиция на „Теклас“ да бъде във Враца. Кметът на Кърджали изрази  пред министър Караниколов своето отношение за това, че Кърджали се превърна в един от центровете на автомобилостроенето в България.

 

Още снимки
 Прочитания: 779 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.