Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали празнува Трифон Зарезан

 15 Февруари 2019

Снощи пред Дома на културата кърджалийци отпразнуваха Трифон Зарезан. Заместник-кметът Тунджай Шукри поздрави от името на кмета на общината инж. Хасан Азис всички лозари и винари. Пожела им много здраве, щастие, любов и берекет през тази година. Нека тя да бъде по-плодородна от миналата, за да може участниците в конкурса да произведат повече и по-качествено вино, да участват и да спечелят награди в национални и международни конкурси, каза той.

Победител в тазгодишния конкурс за най-добро домашно вино, организиран от община Кърджали по случай Деня на лозаря-Трифон Зарезан, е Иван Милев. Наградата преходна статуетка, представляваща грозд му беше връчена тази вечер от заместник-кмета на общината Тунджай Шукрю на общоградския празник пред Дома на културата. На второ и трето място е Димитър Разкалински. Четвърта награда журито присъди на миналогодишния победител Красимир Костов. Най-добрите майстори на домашно вино получиха грамоти, плакети  и предметни награди – лозарски инструменти.

Тази година имаше рекорден брой участници в конкурса 22-ма. Представени бяха 17 мостри от червено и 5 от бяло вино. Те бяха оценени от жури в състав Анелия Иванова –председател и членове Димитър Ганев и Тодор Нинов.

Всички присъстващи бяха почерпени с по чаша червено вино, осигурено от кмета на общината. Настроението поддържаше битовият оркестър към Дома на културата.

 

Още снимки
 Прочитания: 802 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.