Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На 20 февруари ще бъдат наградени участниците в областния конкурс „Бъдещето през моите очи”

 18 Февруари 2019

Само след два дни, на 20 февруари от 15 часа, в Общински детски комплекс в Кърджали ще бъде открита изложбата „Бъдещето през моите очи”, по време на която ще бъдат отличени и наградени рисунките от едноименния областен конкурс за детска рисунка. Той се организира за четвърта поредна година от ОДК – Кърджали и фирма GLOBAL NET.

Рисунките  трябваше да се предадат в ОДК или да се изпратят на адрес в срок до 11 февруари, след което да преминат през ситото на журито, съставено от художниците Пенка и Хари Атанасови и представител на GLOBAL NET.

Конкурсът във времето придобива голяма популярност и с всяка година участниците в него се увеличават. През миналата година те бяха 210, а през тази вече са 278, което наистина е показател за увеличения интерес към конкурса, коментира директорът на ОДК Златка Пеньова.

Целта на конкурса е да открива и популяризира развитието на детския талант в областта на изобразителното изкуство, а също така да стимулира визуалната и изобразителна култура на децата, да съдейства за развитието на детската фантазия, творческата активност и интерес към изочаването на бъдещето, припомни Пеньова.

По думите й темата „Бъдещето през моите очи” е благодатна и широка, тъй като тя дава възможност на децата да разгърнат своето въображение в много различни посоки – високи технологии, архитектура, градове на бъдещето и т.н.

Участниците в конкурса са от 6 до 18 години, в три възрастови групи, а креитеуриите за оценяване са композиция, оригинална идея и колорит.

Наградите са осигурени от фирма  GLOBAL NET. Ще бъдат присъдени 4 специални награди, а в трите възрастови групи те са общо 26.

 

 


 Прочитания: 908 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.