Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Детски празник с Баба Марта в ОДК

 27 Февруари 2019

       Община Кърджали и ОДК канят децата на Детски празник с Баба Марта на 1 март /петък/ от 11.00 ч. в концертната зала на ОДК. Тази година гости на празника ще са и първокласниците от СУ „Йордан Йовков” и ОУ „Св.св.Кирил и Методий”.

       Децата от школата по Етнография, клуб „Театрално студио”, ДВГ „До Ре Ми”, Школа за модерни танци и Школата по източни бойни изкуства ще забавляват публиката, а Баба Марта ще разкаже историята на мартеницата и обичаите свързани с този празник. Баба Марта ще завърже мартенички на всички деца и ще раздаде медени питки с благословия за здраве, щастие и дълголетие, а в двора на ОДК децата ще прескочат огън за здраве и за прогонване на злите сили.

      600 мартеници изработиха учениците от Школата по етнография и краезнание, Детски и младежки парламент и клуб „Сръчни ръце” с ръководители Нели Карабашева и Марияна Бекриева.  На 1 март децата ще закичат мартениците с пожелание за здраве и дълголетие в институции, дневен център „Надежда”, Дома за възрастни хора, граждани и на участниците в детския празник с Баба Марта.

 

               


 Прочитания: 699 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.