Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Продължаваме сътрудничеството с Текирдаг

 27 Февруари 2019

Делегация от община  Сюлейманпаша, Текирдаг, оглавявана от кмета Екрем Ешкинат  гостува днес в община Кърджали. Основна тема на разговорите беше развитието на партньорските отношения между Кърджали и Текирдаг, продължаване на сътрудничеството и реализирането на съвместни инициативи в сферата на културата, образованието, социалните дейности.

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис запозна госта с последните проекти, които се реализират в сферата на образователната инфраструктура, изградените обекти  с европейско финансиране.Двамата кметове разгледаха новостроящата се джамия в кв.Прилепци. Гостът се впечатли от новия парк и строителството на нови сгради в централната част на Кърджали.

Заедно с кмета на община Сюлейманпаша в Кърджали бяха и представители на Дружеството на българските изселници в Текирдаг. Те отправиха покана към инж.Хасан Азис и екипа му да гостува на тържеството по  случай 8 март – Международния ден на жената, в Текирдаг.

Сюлейманпаша е централната община в Текирдаг. На последните местни избори  там беше сформирана Голяма община Текирдаг, която наследи тогавашната община Текирдаг, а в града се образува нова община – Сюлейманпаша.

 

Още снимки
 Прочитания: 744 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.