Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Експерти оценят растителността на терена на бъдещата спортна зала

 28 Февруари 2019

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и представители на различните групи съветници проведоха среща днес на мястото, където ще се строи новата спортна зала в Кърджали.Присъстваха съветници от БСП – Милко Багдасаров, от ДПС – Мухарем Мухарем, Юсеин Ахмед и Кадир Мустафов, представителят на ГЕРБ Огнян Иванов не присъства, заради друг ангажимент.

На срещата стана ясно, че инвестиционното  предложение за изграждане на Спортна зала в имота, намиращ се в спортен комплекс  „Арпезос”, УПИ VI-8, кв. 91 по ПУП на град Кърджали обхваща терена в близост до открития плувен басейн и засяга  едно от волейболните игрища и декоративна растителност. Със заповед на кмета от 27 февруари 2019г. е назначена комисия за  извършване на проверка иизготвяне на експертна оценка на съществуващата растителност, намираща се в имота.Комисията ще изготви доклад, който включва::

 

  1. Оглед на състоянието на съществуващата растителност на място;
  2. Определяне на декоративния вид с преценка на неговата екологична и естетическа стойност, ландшафтна съвместимост и изисквания към поддържането.
  3. Информация за възрастта и жизнеността на декоративния вид с преценка за здравословното състояние на стъблото, клоните, листната маса, симптоми на заболявания, наличие на вредители, влияние на околната среда. Да направят преценка за стойността на грижите, полагани за развитието и поддържането на декоративния вид.
  4. Заключение с конкретни предложения – да се запази и се проведат мероприятия за подобряване на неговото състояние; да се премести; да се замени с друг екземпляр или да се премахне

Експертната оценка е необходима за издаване на становище от РИОСВ-Хасково за преценяване на необходимостта от ОВОС и за издаване на  разрешение за строеж.

Още снимки
 Прочитания: 818 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.