Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Зам.- кметът Веселина Тихомирова приветства участниците в Инфотур в Източните Родопи

 18 Април 2019

           Зам.- кметът Веселина Тихомирова приветства  участниците  в Инфотура на ТИЦ  от страната. Групата от 40 души- туроператори, блогъри и  представители на медии,  втори  ден  е в Източните Родопи. След Хасково и Минерални бани, днес  тя е на обиколка  в област Кърджали. Маршрутът започна с природния феномен  Каменните  гъби  и  археологическия комплекс ”Перперикон”. В Кърджали  гостите посетиха  Регионалния  исторически музей  и останаха   впечатлени от    културно- историческото наследство на региона, представено в  отделите „Археология”, „Природа” „Етнография”, експозицията „Църковно   изкуство” и   експозицията  „Кърджали –градът”.

          „Тази среща ще постави основите на едно партньорство между  общините, туроператори, блогъри и медии”,  каза  зам.- кметът  Веселина  Тихомирова  и  посочи, че доброто  сътрудничество ще бъде инструмент за развитие на туризма, популяризиране и рекламиране на туристическите обекти,  а доброто  промоциране на културното наследство ще допринесе за икономическото развитие на петте общини в областите Хасково и  Кърджали,  включени в програмата на Инфотура.

           „ Кърджали  се разви и промени коренно облика си за 6-7 години, превръщайки се в модерен европейски град чрез реализиране на проекти, свързани с подобряване на инфраструктурата, опазване на околната среда, повишаване стандарта на живот. С европейски средства се реализира и друг важен проект за консервация и изграждане на Посетителски център в подножието на световноизвестния свещен град на траките ”Перперикон”, който ще даде тласък за развитието на туризма в региона”, сподели  още пред гостите от страната  зам. –кметът Веселина  Тихомирова като  изрази надежда, че времето, прекарано в Кърджали  ще остави  у тях вълнуващи впечатления.

           След посещение в РИМ – Кърджали групата участва в панорамна обиколка на областния  град, която включваше Средновековния манастирски  комплекс  „Св. Йоан Предтеча”,  Водното  огледало,  Пазара на производителите,  градската  джамия, парк  „Арпезос – Север”.

             На 19 април Инфотурът  ще продължи в Ивайловград и Свиленград. В него участват 40 души, като 17 от тях са от туроператорски фирми в страната, блогъри и  представители на медии.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1476 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign