Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали мобилизиран за пролетно почистване на 20 април

 19 Април 2019

      Кърджали е мобилизиран за пролетно почистване. В момента тече Седмица под мотото „Кърджали-чист и красив” на  Община  Кърджали в партньорство с Обществения съвет към Общинския съвет.

  Повечето училища  вече са приключили с уборката на своите дворове и спортни площадки.   Кулминацията на седмицата на чистотата ще бъде събота, 20 април, в навечерието на Деня на Земята-22 април. Кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис е обещал пълно съдействие. Осигурени са чували и ръкавици, както и транспорт за събраните отпадъци. В кампанията ще се включат и служители на общинска  администрация, които ще почистят определени зони, общинските съветници заедно с председателя на местния парламент Раиф Мустафа и общественият посредник Расим Муса по традиция ще правят уборка в парк „Простор”. Всички членове на Обществения съвет също ще участват в почистването.  Тази година 30 фирми са подкрепили кампанията. Те ще изкарат на уборка своите служители. Със съдействието на председателя на КРИБ Лазар Попов са поръчани фланелки с надпис „Кърджали-чист и красив”.Освен младите хора, в кампанията ще се включат и пенсионерите. Разговаряно е с ръководствата на пенсионерските клубове. Разчита се на домоуправителите да изведат своите съкооператори за  почистване на междублоковите пространства.

    Най- опасната операция ще бъде почистването на яз.”Боровица”, който захранва Кърджали с питейна вода. Както и миналата година ще бъдат отстранени дънери и коренища, които влошават качеството на водата. Язовирът прелива и това прави операцията много рискована. В нея ще се включат служители от ВиК Кърджали начело с председателя на КТ „Подкрепа” в областта Веселин Илиев. Заедно с председателя на Туристическото дружество Ангел Матушев те ще се доближат с лодка до преливника, където се събират коренищата. Ще бъдат осигурени с въжета.  От ВиК -Кърджали са  обезпечили техника и транспорт за операцията.

    Направили сме  конкретни предложения за бъдещи кампании -почистването да не трае ден, а цяла седмица, в почистването да се организират домоуправителите и кампаниите да се провеждат поне четири пъти в годината, каза ръководителят на Обществения съвет Милан Миланов.

Още снимки
 Прочитания: 1433 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign