Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Заедно на един мост” застават млади художници и фотографи от Кърджали и Одрин

 19 Април 2019

      За четвърта поредна година  Ротари клуб – Кърджали и Ротари клуб „Мимар Синан” от  град Одрин  реализират съвместния проект „Заедно на един мост”, който ще срещне талантливи ученици от двата града. Проектът е разработен с цел младите хора да опознаят историческите и  културните ценности на двете съседни държави, да изявят своите заложби и създадат нови приятелства.

      От 22 до 24 април 12 ученици от Школата по изобразително изкуство и Клуба по фотография към Общински детски комплекс Кърджали ще гостуват на своите връстници от Училището по изящни изкуства ”Хасан Риза” в гр.Одрин, където ще участват в съвместната изложба „Заедно на един мост” и в арт ателиета в училището.      Изложбата ще се открие на 23 април от 14 часа на централната улица на Одрин и ще бъде част от празника за Деня на детето в Турция.

Учениците от Одрин ще върнат визитата на своите връстници на 17, 18 и 19 май, когато в Кърджали ще бъде представена общата изложба „Заедно на един мост”. Проявата се организира и с подкрепата на общините Кърджали и Одрин.

 


 Прочитания: 1433 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign