Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отличия за ОДК от Международния детски фестивал „Млади таланти” в София

 20 Април 2019

С многобройни отличия се завърнаха възпитаници на ОДК Кърджали от  Международния детски фестивал „Млади таланти” в София.

      През тази седмица в столицата за единадесета поредна година се проведе Международния детски фестивал „Млади таланти”. Организатори на проявата са Министерство на образованието и науката и Национален дворец на децата гр.София.

В раздел „Изобразително изкуство” възпитаниците на Севинч Еминова от Школата по изобразително изкуство завоюваха 7 отличия: Отличени ученици – Дамла Мюмюн, 11 г. и Мария-магдалена Делчева, 14 г. и номинирани ученици – Гизем Мехмед, 13 г., Миглена Каменова , 16 г., Рафаел Петров, 7 г., Селин Ахмед, 10 г. и Ява Хаджиева, 12 г.

Шест са отличията в раздел „Фото изкуство” за учениците от клуб по фотография „От черно до бяло” с ръководител Антония Грозева: отличен ученик – Маргарита Петрова, 17 г. и номинирани ученици – Александра Иванова, 15 г., Емилия Моллова, 17 г., Илия Илиев, 15 г., Йорданка Божинова, 13 г. и Мутлу Али, 18 г.

Впечатляващо бе и представянето на малките певци от ДВГ „До Ре Ми” с ръководител Милослава Славова, които получиха покана за участие в гала-концерта на фестивала, който ще се проведе на 1 юни в Националния дворец на децата.

    В Международния детски фестивал на изкуствата „Млади таланти” се  включиха  над 3 000 деца и младежи до 19 години от музикални, театрални, танцови, изобразителни и приложни клубове, школи и формации от училища, читалища и центровее за подкрепа за личностно развитие.

   Изпълненията се представят пред публика и творчески комиссии от утвърдени и водещи специалисти в различните жанрове на изкуствата. Председател на творческата комисия в раздел «Музикално изкуство» за вокални групи беше известната българска певица Мими Иванова.

    Участието на групите от ОДК във фестивала и завоюваните отличия ще даде

възможност ОДК да се включи в лятната творческа ваканция „Хайде да творим заедно” в с.Кранево, организирана от НДД.

 

 

Още снимки
 Прочитания: 1529 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign