Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът: Община Кърджали се включва в кампанията на омбудсмана „Великден за всеки” с 1000 ваучера

 22 Април 2019

Като част от кампанията „Великден за всеки” 500 пакета с хранителни продукти раздаде омбудсманът на Република България Мая Манолова на нуждаещи се пенсионери в Кърджали. Това стана днес в дворовете на православния храм „Свети Георги Победоносец” и  централната джамия в областния град, в присъствието на кмета на общината инж. Хасан Азис, обществения посредник Расим Муса, който е партньор в кампанията, енорийския свещеник отец Петър Гарена и районния мюфтия Бейхан Мехмед.

Хранителните пакети ще отидат при пенсионери, чиито доходи са малко над определения от правителството минимален праг и не са получили великденска надбавка от 40 лв.

Кметът на Кърджали изненада присъстващите на церемонията като обяви, че община Кърджали се включва в кампанията с 1000 ваучера на стойност 20 лева единия.

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис благодари на Мая Манолова за това, че обръща такова внимание на Кърджали. По думите му не бива да губим надежда в държавата, „защото г-жа Мая Манолова е представител на държавна институция и бидейки в Кърджали, тя показва отношението на държавата към хората, които живея тук, към религията, към вярата им. Тя дава знак, че всички сме заедно и трябва да си помагаме. Но и всички заедно да споделяме празниците, защото какво е един празник, ако не е споделен” , каза кметът инж. Хасан Азис.

Мая Манолова благодари за топлото посрещане в Кърджали и подчерта, че общината е един от нейните ценени, уважавани партньори в кампанията „Великден за всеки”.  „Това е единствената национална кампания, която е насочена към възрастните хора на България, към нашите майки и бащи, баби и дядовци. Хора, които ние всички – и сегашни и по-предни власт имащи, сме докарали до там да изпитват затруднения да посрещнат коледни, великденски и всички християнски и мюсюлмански празници. Ние всички сме в дълг и всеки един от нас, който е част от това общество, не само властта, носим своята вина. ”, каза Мая Манолова.

Тя припомни, че целта кампанията, възникнала спонтанно преди четири години, е да компенсират тези възрастни хора, които за малко не получават великденските добавки от правителството, с ваучери за храна в размер на 20 лева. Мая Манолова призова онези, които имат възможност, да се включат в кампанията, до чийто финал има още няколко дни.  

 

Още снимки
 Прочитания: 1401 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign