Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общинските съветници гласуваха единодушно промяна на статута на терена за новата спортна зала

 23 Април 2019

С 38 гласа „За” общинските съветници в Кърджали дадоха съгласие за промяна на статута на терена, върху който ще се построи новата спортна зала в града. Предложението на кмета Хасан Азис бе прието с пълно единодушие на сесията в понеделник.

Имотът с площ от 7310 квадратни метра се намира в района на комплекс „Арпезос”. С решението на Общинския съвет той променя статута си от публична общинска в частна общинска собственост.

Предстои теренът да бъде прехвърлен на държавата, която чрез Министерството на спорта ще започне изграждането на новата зала.

„Общината ще направи всичко възможно инвестицията да се реализира”, посочи кметът.

По-късно той се срещна с областния управител Никола Чанев, с когото се споразумяха на следващата сесия на ОбС в края на месец май теренът, върху който ще бъде изградена бъдещата многофункционална спортна зала на Кърджали, да бъде прехвърлен в управление на Министерството на младежта и спорта.

Удовлетворен съм, че местната власт потвърди своята заинтересованост към осъществяването на проекта и усвояването на една мащабна за града ни инвестиция, каза Чанев. Областният управител пое ангажимент да компенсира общината като й предостави безвъзмездно сходен имот-частна държавна собственост в района на стадион „Горубсо“, отреден за спорт и отдих.


 Прочитания: 1218 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign