Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Изложба на тема „Космос” се откри в Астрономическата обсерватория по време на Празника на слънчевия часовник

 24 Април 2019

За  12 поредна година днес в Кърджали се проведе Празник на слънчевия часовник,  съвместна инициатива на Астрономическата обсерватория „Славей Златев” и СУ с природо-математическа насоченост „Отец Паисий”, подкрепена от община Кърджали.

Тазгодишното издание съсредоточи вниманието на участниците – деца от 5 до 7 клас в учебното заведение върху рисунки-акварели, както и върху макети на тема «Космос», които бяха експонирани във фоайето на Астрономическата обсерватория.  

Участниците в празника бяха поздравени от заместник-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова. Тя им пожела да не спират да рисуват и да развихрят своята фантазия до висините на безкрайния Космос и им подари пособия за рисуване, с които да продължат да творят.

Тази година бяха представени десетки рисунки и 5 макета, които изобразяват различни екзотични космически обекти. Радваме се на добро съдействие от страна на СУ „Отец паисий” и на преподавателката Северина Вълчева, която мотивира и активира всяка година децата да представят свои творби на Празника на Слънчевия часовник, каза директорът на Астрономическата обсерватория Агоп Узунбохусян. По думите му децата са почувствали Космоса по свой начин, смесвайки реалност и фантастика, но най-важното е, че участието в проявата е запалил интереса им към знанието за Вселената и звездите.

 

Още снимки
 Прочитания: 1318 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign