Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Хасан Азис отличен от Централно военно окръжие и СОСЗР за Центъра за военно обучение край Широко поле

 24 Април 2019

Кметовете на Кърджали инж. Хасан Азис, на Кирково Шинаси Сюлейман и на Момчилград Сунай Хасан бяха удостоени днес с плакет на Централно военно окръжие - Втора степен, за оказване на активна помощ и съдействие при провеждането на ежегодно изнесено комплексно практическо занятие на Общински Общинския център  по военно обучение и спасителни дейности край с.Широко поле с ученици от десетите класове.

Това се случи по време на днешната церемония в Центъра край Широко поле, където се проведе обучението с ученици от десетите класове на училища в Момчилград и Кирково. В занятието се включи лично председателя на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва генерал Цветан Стойков, а също и експерти от Министерството на отбраната, началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков, заместник-областния управител Севда Камбурова, кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман, секретарят на община Момчилград Бахатдин Ахмедов,  началникът на Военно окръжие подп. Евгени Енчев и др.  

Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис бе награден и от председателя на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва генерал Цветан Стойков с Почетна грамота  за успешна обществено полезна дейност и принос в изграждането на Общински ученически център по военно обучение и спасителни дейности.

Обучението се организира от  Военно окръжие-Кърджали, с подкрепата на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Военен клуб-Кърджали.

С едноминутно мълчание бяха почетени паметта на падналите за свободата на Отечеството. Бяха поднесени венци и цветя на паметната плоча.

Да се запознаят с военна техника, лично оръжие и снаряжение бяха дошли средношколци от Професионална гимназия по технология на хранително-вкусовата промишленост „Св.св.Кирил и Методий” гр.Момчилград, Средно училище „Никола Йонков Вапцаров”-с.Бенковски, Средно училище „Христо Ботев”- с.Чорбаджийско и Средно училище „Отец Паисий”-Кирково.

„Днес затваряме кръга от военни занятия в страната. Благодарни сме на организаторите. Те дават урок по родолюбие на младите. Добре е, че зад тях са институциите.  Издал съм заповед за награждаване на хора допринесли за патриотичното възпитание на подрастващите в областта. Това са кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис, областният управител Никола Чанев, кметовете на общините Кирково и Момчилград -Шинаси Сюлейман и Сунай Хасан”. Това заяви в словото си началника на Централното военно окръжие полк.Георги Петков. Той лично връчи отличията.

Още снимки
 Прочитания: 2401 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign