Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Млади художници и фотографи от Кърджали участваха в изложба „Заедно на един мост” в Одрин

 25 Април 2019

        Възпитаници на Общински детски комплекс  Кърджали  участваха със свои творби в Международна изложба „Заедно на един мост” в Одрин от 22 до 24  април.

        18 рисунки на млади художници от Школата по изобразително изкуство с ръководител Севинч Еминова  и 10 фотографии на Клуба по фотография с ръководител Антония Грозева  бяха   експонирани  заедно с творби на ученици от училището по изящни изкуства „Хасан Риза”. Проявата  бе в рамките на  Националния ден на детето в Република Турция.

      Изложбата бе открита на 23 април на главната улица на Одрин в присъствието на областния управител, кмета на община- домакин, зам. - кметът на община Кърджали  Веселина  Тихомирова  и ротарианци от Кърджали и Одрин.

      Проявата се организира за четвърта поредна година от Ротари клуб Кърджали и Ротари клуб „Мимар Синан” от Одрин, за да подпомага талантливи деца  от двете съседни държави. Идеята е младите хора  да опознаят историческите и  културните ценности на България и Турция и да създадат нови приятелства. Проектът „Заедно на  един мост”  се организира и с подкрепата на общините Кърджали и Одрин.

          По време на своето гостуване в Одрин учениците и учителите от ОДК  Кърджали се срещнаха с кмета на община Одрин Реджеп Гюркан, с началника на Регионалния образователен инспекторат и разгледаха културните и исторически забележителности на града.

        Учениците от Училището по изящни изкуства „Хасан Риза” в Одрин ще върнат визитата  на 17, 18 и 19 май, когато в Кърджали ще бъде представена общата изложба „Заедно на един мост”.

 

Още снимки
 Прочитания: 1856 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign