Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Делегация от Кърджали, водена от кмета инж. Хасан Азис, гостува на новоизбрания кмет на Измир Тунч сойер

 30 Април 2019

Делегация от община Кърджали, водена от кмета инж.Хасан Азис гостува на новоизбрания кмет на Голяма община Измир Тунч Сойер. Кърджалийският кмет му пожела ползотворна и успешна работа по време на мандата, която да  доведе до високи резултати за благото на жителите на Измир.

Инж.Азис изрази надежда, че сред приоритетите в управлението на новия кмет ще бъде и разширяването на контактите и сътрудничеството между община Кърджали и Голяма община Измир, които имат  подписан договор за побратимяване от 2009г.

Инж.Азис припомни, че от месец февруари тази година Кърджали вече има свой символ на територията на побратимената  община Измир.В началото на изградения  парк на побратимените  общини в Измир е монтиран  паметник-макет на кулата на Перперикон, изработен от естествен варовиков камък.

Г-н Тунч Сойер изрази задоволство от това, че първата му среща с кмет на побратимена община на Измир, която има  29 побратимени общини от цял свят, е тази с кмета на приятелската община Кърджали инж.Хасан Азис. Това е знак за важността на приятелството между двете общини и се надявам да активизираме контактите и да  работим заедно по общи проекти, които да сближат още повече населението на двата града, каза кметът на Измир.

На срещата в сградата на Голяма община Измир присъстваха членовете на кърджалийската делегация -  председателят на ОбС Раиф Мустафа, председателите на групите съветни в ОбС на ДПС- Мухаррем Мухаррем, на ГЕРБ-Огнян Иванов, общински съветници, кметовете на с.Мост Лятиф Расим и на с.Глухар Еркан Юсеин.

В Измир делегацията, водена от кмета инж. Хасан Азис, се срещна и с Дружеството на българските изселници „Балгьоч“.

Още снимки
 Прочитания: 1250 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign